Dit jaar gaat Kerst in Oud Kampen niet door, vanwege de coronacrisis. Een groot evenement in de binnenstad in Kampen is onverantwoord en past niet in het huidige beleid. Achter de schermen werkt Ventura voorzichtig aan een alternatief: Winter in Kampen wordt een georganiseerde wandeling door ons stadspark als plaatjesboek, met figuranten, tafereeltjes en decors in de stijl van Kerst in Oud Kampen.

Het publiek kan op gezette tijden naar binnen, door vooraf een ticket te kopen voor een tijdslot en wandelt dan langs het programma.
‘Voor ‘Winter in Kampen’ houden we nauw contact met de gemeente en veiligheidsregio’, aldus zakelijk leider Emma Quilligan. ‘We bespreken iedere stap en houden de plannen regelmatig tegen het licht van de nieuwe maatregelen en ontwikkelingen. Op deze manier hopen we dat we het voor elkaar krijgen om de Kampenaren op 19 en 20 december toch nog in de sfeer van Kerst in Oud Kampen te krijgen.’

Binnenkort wordt een speciale website gelanceerd waar bezoekers een ticket kunnen kopen en meer informatie vinden over Winter in Kampen. In verband met de maatregelen is er maar een beperkt aantal tickets beschikbaar, dus houdt de (sociale) media in de gaten!