Het theaterseizoen 2016 – 2017 van AvonTura, de volwassengroep van Ventura, staat in het teken van theater op maat maken en hiermee optreden. De spelers van AvonTura kunnen een act verzorgen op een (thema)feest of een ander evenement. ‘Als u ons de gelegenheid geeft ons voor te bereiden, dan beloven wij u een verrassende act op maat’, aldus docent Mariëlle Koster.

Via info@venturaklampen.nl kunnen organisaties en bedrijven contact opnemen met het productiehuis van Ventura om te kijken of AvonTura binnenkort een hilarische, spannende of grappige act kan komen verzorgen.

4 maart Internationale vrouwendag
Op zaterdag 4 maart organiseerde de Vrouwenraad van Kampen de Internationale Vrouwendag met als thema ´Jij bent bijzonder´. Er waren die dag ruim 40 inspirerende workshops en demonstraties, een modeshow, straattheater, een loterij, goodiebags en tal van leuke aanbiedingen. De speelsters van AvonTura, de volwassentheatergroep van Ventura, konden tijdens deze dag natuurlijk niet ontbreken. Als godinnen kregen zij van Gerard Blauw, stadsgids van de gemeente Kampen, een rondleiding door de Oudestraat. Zo vertelde hij over de vele winkels in de stad zoals de HEMA en de Blokker. En liet hij ze een aantal kerken en de Nieuwe Toren zien. Kampen maakte die middag kennis met de godinnen van de natuur, vriendschap, kunst, schoonheid en macht en zij maakten op hun beurt kennis met de inwoners van de Hanzestad. ‘’Het was een geweldig positieve ervaring. Wat een bijzondere mensen hebben wij ontmoet!’’, aldus één van de godinnen.

AvonTura en het Stedelijk Orkest - Halloween in concert
Op zaterdag 29 oktober 2016 was er een griezelige, gezellige en muzikale avond in Dans- en partycentrum van den Berg in Kampen. AvonTura verzorgde tijdens het concert van het Stedelijk Orkest een aantal acts om het publiek te laten griezelen. Als monniken, vampierbruiden en ghostbusters traden ze op voor de enthousiaste toeschouwers en serveerden ze heerlijke en spannende hapjes.

AvonTura met Kerst in Oud Kampen 2015 - Parijse Torenstraat
Wanneer het publiek plaatsneemt in het ‘vliegtuig’ wordt het startsein gegeven door twee lieftallige, zingende stewardessen. In Parijs aangekomen verklaart een zingende en dansende Charles Aznavour zijn liefde aan een prachtige vrouw op het terras. Maar zij wil hem niet! Heeft hij pech? In de stad van de liefde bloeit namelijk toch iets op. Zo wordt een schilder verleidt door zijn model en verleidden de CanCanmeisjes het publiek. De rokken gaan ver omhoog. Veel klandizie krijgt de eigenaar van de Moulin Rouge niet binnen. En dan die arme Arie uit Rotterdam die met een gehuurde Renault met pech gestrand was in Parijs. Ondanks zijn zorgzame vrouw neemt hij toch de benen en vlucht met een mooie dame de kroeg in. Parijs 1960, compleet met giechelende pubermeisjes en vieze clochards.

AvonTura op de Veerman van Kampen - Koggeweduwen steken weer de kop op!
Voor de promotie van de IJsseldelta was op 2 december 2015 de landelijke pers uitgenodigd en meegenomen op de Veerman van Kampen om te gaan kijken naar de voorbereidingen van de berging van de IJsselkogge. De pers werd ontvangen door een aantal gastvrouwen. Deze dames bleken later tot een verkoopdemonstratieteam te horen! De kapitein, ook beste een vreemde vogel, hield de dames nog enigszins in toom! Op het moment dat archeoloog van de Kogge voor de landelijke pers zijn presentatie wilde geven, komen de Kogge-weduwen de rust verstoren. Met wazige dreigende blikken en onder veel gesis kruipen deze vrouwen uit het scheepsruim en vertellen de pers wat hen al 500 jaar op het hart ligt. Ook hier weet de kapitein de dames net op tijd terug het vooronder in te jagen.