Onze docenten hebben allemaal een gedegen opleiding achter de rug en veel ervaring in het lesgeven. Hieronder vindt u gegevens over ons docententeam.

Drama (spel) docenten:

Evelien van de Berg - Koetsier
Opleiding: HBO Artez Arnhem Theaterdocent, 1e graadsbevoegdheid
Werkervaring: Het geven van workshops op verschillende middelbare scholen vaak n.a.v. een thema, geven van theater cursussen en workshops, regisseren van voorstellingen, geven van dramalessen in het middelbaaronderwijs en het maken van musical/eindpresentatie

Karin Potgieter
Opleiding: Artez Hogeschool voor de Kunsten in Zwolle
Werkervaring: theaterdocente bij Stichting Jeugtheater Ventura en Almere College in Kampen, freelance werkzaamheden bij o.a. Quintus in Kampen. Specialiteit: Afgestudeerd op het maken van artistiek kindertheater met kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar. Bijzondere prestatie: in 2006 stage gelopen in Curacao bij de Jeugdtheaterschool. Idee geïnitieerd om bij Ventura te starten met de Theaterklas en de M+ klassen.

Mariëlle Koster
“Ik ben sinds 1990 theaterdocent en heb de afgelopen jaren verschillende werkzaamheden gedaan. Zo heb ik theatercursussen gegeven aan kinderen, jongeren en volwassen bij het Muzisch Centrum in Emmeloord, bij de Jeugdtheaterschool Zwolle en bij Quintus in Kampen. Momenteel werk ik als theaterdocent bij de MBO opleidingen voor sociaal cultureel werk van Landstede in Zwolle. Met deze studenten maak ik jaarlijks een theaterproductie rond een thema en voor een doelgroep uit het sociaal cultureel werk. Daarnaast ben ik coach, stress counselor en docent van de volwassengroep van Ventura”.

Nannette Poortinga
In juli 2015 ben ik afgestudeerd als docent theater aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Zwolle. Nu mag ik bij Ventura aan de slag. Bij het maken van een voorstelling ontdek ik graag welke verhalen m'n spelers zelf te vertellen hebben en hoe zij dat op hun manier het beste kunnen doen. In samenwerking met hen maak ik een stuk dat zonder hen niet had kunnen ontstaan. Ik heb erg veel zin dit nu ook te gaan doen met de Theaterklas 8-12.

Zangdocenten:

Janet van Galen - Schouten
Conservatorium Rotterdam, Zang Klassieke Muziek,Propedeuse
Logopedie, Hogeschool Windesheim Zwolle. Werkervaring: Privéleerlingen in eigen zangpraktijk, zangdocent en coördinator van Stichting Jeugdtheater
Ventura, dirigente Jongerenkoor Hykanon te Kampen, als soliste optredens verzorgd met o.a. pianist Paul de Vroome en als onderdeel van Duo Chanthar met harpiste Sabine Meijers, invaldocente bij Quintus, stemworkshops op scholen, zangcoaching bij diverse gezelschappen. Specialiteit: Vol enthousiasme het plezier in hetzingen overbrengen op de leerlingen en hen helpen om zich vrij en zeker genoeg te voelen om met elkaar en voor anderen te zingen. Met hen op zoek gaan naar hun eigen geluid en een gezond stemgebruik. Met oog voor detail werken aan de combinatie van dans en (meerstemmige) zang. Bijzondere prestatie of medewerking: Als solist de rol van Polly in een bewerkte versie van ‘Die Dreigroschenoper’ van Kurt Weill o.l.v. Henk Guittart. Met Jongerenkoor Hykanon de concertreeksen ‘Children of Eden’, ‘Joseph and the amazing technicolour dreamcoat’ en ‘Hykanon and Friends’. Bij Ventura de tour door Zuid-Engeland met leerlingen uit, wat destijds, de projectgroep heette.

Nienke Kuijpers-Barreveld
Conservatorium zang Lichte muziek, Docerend Musicus
Werkervaring: onder andere op de Muziekschool Hardenberg, Muziekschool Harderwijk, Basisschool projecten voor Xplosief, eigen lespraktijk. Specialiteit: Flexibel met muziek omgaan, dit aanpassen aan niveau van de leerling. Vanuit gevoel zingen, met in de basis de technieken. Bijzondere prestatie of medewerking: Optredens in binnen- en buitenland. Jazz festival in Parijs in het Louvre was wel heel bijzonder, evenals een week met kerst en oud en nieuw in Athene in de meest vooraanstaande Jazzclub waar zij heeft mogen optreden.

Dans docenten:

Michelle Puga de Montecinos
MBO dansdocent / dansartiestMiichelle Puga
Werkervaring: dansdocente bij Zentrum in Hattem, dansdocente bij van de Capellen S.G., DIFF Dancemasters Zwolle
Specialiteit Klassiek ballet, jazz, show musical, tap, modern.
Bijzondere prestatie of medewerking: choreografie gemaakt voor: - sbs6 programma Retourtje Geluk. Landelijke theatershow Adje’s Sterrenrevue, opening nieuw FC Zwolle stadion voor de achtergrond danseressen van Lisa Loïs en Rachel van Xfactor.
Zelf gedanst in: choreografie van Thom Stuart tijdens een tour door Friesland en Groningen, achtergrond danseres van Lisa Loïs en Rachel, danseres bij Adje's Sterrenrevue.

Lianne ten Napel
HBO Uitvoerend en Docent Showmusical opleiding Lucia Marthas te Amsterdam. Heeft in New York bij Broadway Dance Centre en Alvin Ailey lessen gevolgd. Jaarlijks naar het dansfestival Impulztanz Londen (Pineapple Studio’s) om daar workshops te volgen.
Werkervaring: Tijdens haar opleiding heeft ze in verschillende shows gedanst: Musicals In Ahoy, Musical Sing A Long op de uitmarkt, Paradiso, Costa In Concert, opening van nieuwe Carre theater, Saturday Night Fever nog vele andere shows.
Specialiteit: met passie, lessen in alle stijlen (jazz, streetjazz, musical, klassiek, urban ) en workshops verzorgen. Daarnaast werkt ze ook nog als uitvoerende danseres, heeft vele solo’s gemaakt, in clips gedanst van DJ Jean en Shou shouf Habibi en heeft zelf ook een clip gechoreografeerd Take This Change van Mon Amour.
Bijzonder: uitwisselingsproject aan Israël (2011) en met haar leerlingen van Ventura uit Kampen een voorstelling gemaakt samen met leerlingen uit Eilat. Haar vaste werkplekken als docent zijn: MBO Song & Dance Zwolle, Musical school Ventura Kampen, Quintus Kampen, en STA vooropleiding Apeldoorn.Dance Company’s: Centre Stage (Apeldoorn)

Fauve Brienne
Fauve heeft de opleiding Artiest dans bij Aventus Zutphen afgerond. Tijdens deze
opleiding heeft zij les gehad in moderne dans, klassiek ballet en Jazzklassiek ballet(spitzen), Improvisatie, Urban, Afro jazz, internationale dans. Fauve volgde verschillende workshops o.a. Min-Hee, Timor Steffens, Anthony Benjamin en Anna Alicia. Zij heeft diverse choreografieën, dansproducties en videoclips gemaakt en meegedaan aan danswedstrijden. Bijzonder: zij maakte de choreografie voor de clip van het nieuwe nummer van de groep Anrhemsgewijs