Evenementen
Het belangrijkste evenement dat Ventura organiseert is Kerst In Oud Kampen. Dit evenement trekt jaarlijks 80.000 tot 100.000 bezoekers. Kerst In Oud Kampen is qua grootte een van de belangrijkste evenementen voor de gemeente Kampen en wordt door de inwoners hoog gewaardeerd. Dit evenement wordt sinds 1998 georganiseerd en heeft een eigen website waar veel foto's en indrukken van het evenement kunnen worden gevonden. www.kerstinoudkampen.nl

Naast dit evenement streeft Ventura ernaar om periodiek een grote productie op de planken te brengen. De ene keer grootschaliger dan de andere keer. Een van de eerste producties was 'Dear Janet'. Daarna is de grootschalige openluchtvoorstelling 'Anna'  gebracht en later een kleinere productie met de titel  'In Nevelen Gehuld'.

Theatrale stadswandeling
Het eerstvolgende evenement vindt plaats op 13 juli in Kampen en betreft een bijzondere theatrale stadswandeling door Kampen. Een uniek initiatief: “u komt in Kampen op plekken, waar u het bestaan misschien nog niet van kende, terwijl u - evt. onder het genot van een hapje en een drankje - op een gezellige manier kennismaakt met verrassende kleine muzikaal en theatraal gebrachte voorstellingen”. Wat zou het jammer zijn wanneer u achteraf hoort: “dit had je echt moeten zien”.

Tijdens de route bezoekt u De Botermarkt en drie sfeervolle binnentuinen waar u op het terras van elke locatie kunt genieten van een muzikaal, theatrale voorstelling. Onder leiding van een gids loopt u van locatie naar locatie en start u op de locatie van uw voorkeur.

U betaalt slechts 6 euro p.p. voor het bezoeken van alle locaties.

Locaties en tevens de volgorde waarin gelopen wordt: 
1. Binnentuin van restaurant Magreet aan de Burgwal met “Oorlogswinter”
2. binnentuin “Espagnol” in de Boven Nieuwstraat met “uit de oude doos in de jaren ‘30”
3. Binnentuin restaurant “Het Gouden Hart” aan de Koornmarkt met “Stars & Stripes”
4. plein(tje) van de Botermarkt met “De Jantjes”

Bestel uw kaarten via https://visitkampen.nl/tickets/ 

Contact
De contactpersoon voor de Evenementen is Gerrie Kragt. Zij is te bereiken via:
info@venturakampen.nl

Logo ontwerp: Flashworks / IdemDito Kampen